Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Duitse aardappelsoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

700 gr aardappelen
1/2 knolselder
2 grote winterwortelen
2 tomaten
3 uien
boter
1.5 liter vleesbouillon
nootmuskaat, peper en zout

Bereiden

Schil de aardappelen. Maak de knolselder en de wortelen schoon. Houd het groen van de selder en een halve wortel apart. Snijd de rest van de groenten in stukjes.
Pel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in 4.
Pel 2 uien, hak ze fijn en stoof ze in een nootje boter, voeg de gesneden groenten en stukjes tomaat toe.
Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten zachtjes koken.
Mix de soep en breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Pel de overgebleven ui, snijd hem in 2 en snijd in halve ringen. Snijd de halve wortel in julienne. Stoof de worteljulienne beetgaar in een nootje boter. Voeg ze daarna toe aan de soep. Was een beetje groen van de selder en scheur de blaadjes in stukjes. Garneer hiermee de soep.

Reacties

Arie Botsman (21-02-2012 09:43):
Heerlijk!! ik heb dit gemaakt voor mijn vrouw!!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pikantesoep (Suen la to)
Forel-cremesoep
Erwtensoep met zalm en croutons
Gazpacho soep
Uiensoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes